HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Kobi Ragnarok Online Will Open Back
Mon Nov 08, 2010 8:49 pm by atroce90

» PERKHIDMATAN BOTTING
Mon Nov 08, 2010 8:48 pm by atroce90

» What Ro You Play?
Mon Nov 08, 2010 8:44 pm by atroce90

» Kobi Ragnarok Now 3rd Job Class
Tue Oct 05, 2010 4:50 pm by Admin

» Sell BOt full set
Thu Sep 09, 2010 12:55 pm by Areps

» Bleh x sesapa tolong aku psaL bot..?
Tue Sep 07, 2010 4:56 am by Areps

» Bleh x sesapa tolong aku psaL bot..?
Tue Sep 07, 2010 4:56 am by Areps

» Beli Hardware Komputer Terpakai
Fri Sep 03, 2010 1:00 pm by Redzuan

» [S] Latest Ragray Patch
Thu Sep 02, 2010 12:10 am by Spongebob

Affiliates
 

Share | 
 

 Cara Cek Broken LINK

Go down 
AuthorMessage
DarkAngeL85

avatar

Posts : 132
Join date : 2010-07-30
Age : 32
Location : Serdang (KL)

PostSubject: Cara Cek Broken LINK   Sat Jul 31, 2010 6:10 pm


Anda selalu download movie, software, games yang kadang-kadang gunakan multi-link. Contohnya anda download movie 600MB. Ada yang hanya 1 link 600MB dan ada yang dipecahkan kepada 2 atau 3 link untuk 600MB.

Masalahnya bila anda dah download 2 link dan tunggu sampai nak pengsan, tiba-tiba link ke-3 broken. Sakit hati tak?

Jadi untuk mengelakkan anda diserang sakit hati, anda boleh check broken link dulu sebelum download. Bila dah semua link clear baru mula download.

Cara-Caranya:

Masuk ke Arrow Arrow Arrow - Broken LINK Cek

Copy semua download link ke dalam kotak dan klik Check Links.





Kalau link ok dia akan keluar pada status "Working"..Kalau link dah mati dia akan keluar "Dead". Kalau dah tulis Dead tu pandai-pandai la cari link lain kan.huhu...
bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile http://www.atherosro.com
 
Cara Cek Broken LINK
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» [FS]That 70's Show Season's 1-8 + Bonus EP's DVDRip XviD,avi(1 LInk ep's)
» Broken Sword 2.5 to Release in English
» Broken wrist *sigh*
» Maxine- Broken arm
» cara maintain standard vts200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: RO Forum Centre :: RO Chat Room-
Jump to: